Maker’s Schedule, Manager’s Schedule

I min kalender har jag varje dag en del av min förmiddag blockad för tid att tänka lite djupare och få lite mer komplexa uppgifter gjort. Det är helt enkelt den tiden jag försöker freda för uppgifter som kräver lite mer fokus. Oftast försöker jag använda denna tid till de uppgifter som är viktiga men inte akuta. Du vet, de uppgifter som faktiskt spelar roll. Om jag kan skärma av denna tid är det ok att resten av dagen fylls med möten, mail, och diverse brandkårsutryckningar. Jag har ändå fått något vettigt gjort.

Tror att jag först hörde talas om detta koncept i Cal Newports fantastiska bok Deep Work. Idén kom ursprungligen från ett enkelt blogginlägg, men har sedan dess spridit sig över internet som en löpeld. Har sedan dess läst om det i flera böcker, på seminarium med David Stiernholm och i otaliga blogginlägg och podcasts. Övertygad om att alla vi kunskapsarbetare behöver lite utrymme för att tänka lite djupare, även den som är chef.

En bra sammanfattningen av principen är det mail en Google-anställd skickade ut till sitt team för något år sedan. Detta manifest omsattes snabbt av andra Google-anställda till nedan korta (och väldigt Googliga video):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: