Rich Dad Poor Dad

Lästa nyligen om Rich Dad Poor Dad eftersom det är en klassiker inom genren ”hur bli rik”. Den korta sammanfattningen är att det är en solida principer som blir lättare att ta till sig genom att det vävs in i en historia. Boken rekommenderas av många, men har också fått mycket kritik, och är tydligen inte helt sann. Men en snabb läsning, och enligt mig ändå klart värd den tiden.

I stora drag handlar det om författarens två pappor. Hans riktiga pappa (poor dad) var en högutbildad och välbetald offentlig tjänsteman som inte hade kontroll över sina pengar. Hans väns pappa (rich dad) var en entreprenör utan utbildning, men som lärt sig själv hur man tjänar pengar och därmed blev en av de rikaste männen på Hawaii.

Sex viktigaste principer från boken:

1: The Rich Don’t Work for Money

2: Financial Literacy

3: Mind Your Own Business

4: The Power of Corporations

5: The Rich Invent Money

6: Work to Learn—Don’t Work for Money

En hyfsad sammanfattning av boken här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: